Oana Netbai

Am făcut parte din echipa care a pus bazele radioului din Universitatea „Ștefan cel Mare” și cred că acest proiect a contribuit la parcursul meu profesional. Radio USV mi-a deschis uși, m-a ajutat să colaborez eficient cu cei din jurul meu și chiar să leg prietenii care au rezistat în timp. De asemenea, prin intermediul acestei experiențe am făcut primii pași în jurnalismul local (presă scrisă și televiziune). Consider că Radio USV și-a pus amprenta asupra dezvoltării mele, așa cum și eu, împreună cu colegii de la acea vreme, ne-am pus amprenta pe ceea ce înseamnă Radio USV.

Activitatea mea la Radio USV a durat un an și jumătate și s-a concretizat în moderarea a două emisiuni, prezentarea jurnalului de știri și realizarea diferitelor reportaje pe teren. Aceasta s-a încheiat când am decis să îmi continui studiile în București și când am fost cooptată într-un proiect de comunicare politică la Parlamentul României.

Experiența de la Radio USV mi-a fost de folos și când am făcut pasul spre jurnalismul național, m-a ajutat să mă integrez și să mă adaptez în cea mai importantă Agenție de Presă din România și să fiu un jurnalist care știe să transmită informația cu responsabilitate.

Deși acum îmi desfășor activitatea în domeniul Comunicare și PR, aceasta fiind și specializarea mea de bază, nu am putut să mă desprind de presă și de tot ce include ea, de aceea, am lansat propriul meu proiect jurnalistic, mai exact un site de actualitate, și mi-am construit o echipă care este o sursă de informare pentru publicul larg.

Îi îndemn pe studenții din USV să adere la proiectele studențești, așa cum este Radio USV, să acumuleze experiențe noi, deoarece ele le pot decide viitorul profesional și să nu trateze cu superficialitate anii pe care îi petrec în Universitate. Radio USV poate să fie o oportunitate pentru cei care înțeleg că orice provocare vine la pachet cu multă seriozite, implicare și interes.