Lucrări inedite și lansare de cărți la vernisajul ce marchează Zilele Bucovinei
Mâine, la ora 15:00, Galeria de Artă a Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava (corp A) va găzdui vernisajul expoziției de pictură intitulată “Armonia Culorilor,” ce aduce în prim-plan operele remarcabile ale artistului plastic Leonid Popescu. Evenimentul este organizat în parteneriat de Biblioteca Universității și Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.
Leonid Popescu, născut pe 22 martie 1953 în satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti, este un artist plastic cu o carieră impresionantă, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Expoziția cuprinde peste 35 de lucrări ce dezvăluie evoluția sa artistică, explorând diverse stiluri într-un mod unic și captivant.
Potrivit criticului de artă Delia-Ioana Leizeriuc, care va prezenta expoziția, Leonid Popescu “a lăsat deoparte rigorile și s-a îndreptat către un labirint stilistic, bifând, într-o manieră interesantă și deloc la îndemâna oricui, diferite stiluri.” Lucrările sale, desprinse din imaginația sa prolifică, stârnesc emoții subtile, oferind privitorilor o experiență vizuală complexă și captivantă.
Pe lângă expoziția de pictură, evenimentul va marca și lansarea a două volume de proză semnate de Leonid Popescu, intitulate „Deportări din valea Răutului” și „Drumuri printre ziduri”. Lansarea cărților va fi prezentată de către distinși invitați, printre care se numără prof.univ.dr. Silvia Bacalâm-Cheianu (Republica Moldova), poetul Iurie Moiș (Ucraina), istoricul Ion Huzău (Ucraina), criticul literar Vitalie Răileanu, Grigore Năsoi (România) și Ilie Gherghes (România).
Evenimentul face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Bucovinei și deschide o serie de întâlniri cu artiști plastici și scriitori din spațiul românesc. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9-27 noiembrie 2023, oferind publicului oportunitatea de a explora universul artistic al lui Leonid Popescu.