CTF-USV 2023: Competiția Studențească de Securitate Informatică la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava

Suceava Devine Epicentrul Excellenței Studențești în Securitatea Informatică cu CTF-USV 2023

În perioada 16-17 noiembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va găzdui cea de-a VIII-a ediție a competiției studențești în domeniul securității informatice – CTF-USV 2023. Sub forma unui CTF (Capture The Flag), competiția își propune să dezvolte soluții inovatoare pentru penetrarea barierelor de securitate într-un mediu delimitat, având ca scop descoperirea breșelor electronice și identificarea metodelor optime de protejare a informației împotriva accesului neautorizat.

Echipele, alcătuite din cel mult patru studenți și coordonate de un cadru didactic, vor concura online timp de 24 de ore, într-un exercițiu intens de gândire și aplicare a cunoștințelor tehnice specifice pentru rezolvarea problemelor concrete de securitate informațională. Cu un număr record de 39 de echipe înscrise din 16 instituții de învățământ superior, competiția reprezintă un eveniment marcant în domeniul securității cibernetice.

Participanții provin nu doar din România, ci și din Republica Moldova, Ucraina și Cuba, reflectând astfel interesul global pentru securitatea informațională și abilitățile studenților de a gestiona provocările din acest domeniu.

Juriul independent va evalua rezultatele obținute, oferind o clasificare a echipelor în funcție de performanțe, iar cele mai bune echipe vor fi recompensate pentru efortul lor. Cu sprijin material și logistic din partea Safetech Innovations SA din București și Assist Software SRL din Suceava, competiția beneficiază de resurse pentru a asigura un mediu propice pentru testarea creativității și a abilităților în domeniul securității informatice.

Detalii suplimentare și informații despre competiție pot fi găsite pe pagina oficială a concursului: https://ctf.usv.ro. Pentru orice întrebări sau clarificări, vă puteți adresa organizatorilor la adresa de e-mail: ctf@usv.ro.

Competiția CTF-USV 2023 reprezintă nu doar o provocare pentru tinerii pasionați de securitatea informatica, ci și o oportunitate de a promova interesul și competențele viitorilor specialiști în fața provocărilor din domeniul securității cibernetice.