Participare USV la Hackathonul Innovation Labs 2024

În weekendul 23-24 martie 2024, echipele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat încă o dată excelență și inovație, participând cu succes la Hackathonul Innovation Labs, organizat la Palatul Braunstein din Iași. Coordonate de lector univ. dr. ing. Gabriel Cramariuc, Ambasador al programului Innovation Labs, cele patru echipe sucevene au fost selectate între primele 17 (din 46 înscrise), calificându-se, astfel, pentru programul de mentorat intensiv, cu o durată de aproape trei luni.

Echipele care au reprezentat USV sunt: LifeRestart (Daniela Mihăilescu, Andra Morari, Matei Burac), Scroll & Learn (Iurie Marina, Dmytro Bodnarash, Vadym Shtefanika), Senior Assist (Gherghel Alessandro, Hanganu Irina, Adrian Costescu) și MrFixIt-WeCare (Constantin Negură, Nelu Pîntea, Daniel Pcela).

Programul Innovation Labs, ajuns la cea de-a XII-a ediție, reprezintă o platformă educațională de pre-accelerare pentru startup-uri din domeniul tehnologic, organizată în marile centre universitare din România – București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Platforma este coordonată de Asociația Tech Lounge și implementată în colaborare cu partenerii naționali (Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis, Timișoara Startups), cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Orange România, AROBS Transilvania Software, Eviden, UiPath și Stripe.

Pe parcursul programului de mentorat, echipele selectate vor beneficia de workshopuri de grup și întâlniri individuale săptămânale, susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie, inclusiv de reprezentanții partenerilor de business ai programului. Scopul acestor sesiuni este acela de a ajuta echipele să-și transforme ideile inovative în produse minim viabile, gata să fie prezentate la Startup Fair și Demo Day, pe 30 mai, unde se vor decide câștigătorii ediției.

„Suntem onorați de performanța echipelor noastre și de recunoașterea primită la un eveniment de asemenea anvergură. Participarea la Innovation Labs subliniază nu doar buna pregătire a studenților noștri, ci și angajamentul universității noastre față de inovare și tehnologie”, a declarat lector univ. dr. ing. Gabriel Cramariuc.

Prin acest succes, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava își reafirmă poziția de centru important de formare, inovare și educație tehnologică, continuând să inspire și să pregătească viitoarele generații de antreprenori și inovatori din România.