Concurs studențesc “25 de ore la USV”

15368855_1284407638284162_814483578_o

Facultatea de Inginerie Electrică și Stiința Calculatoarelor din cadrul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava organizează în zilele de 8 și 9 decembrie 2016 a treia ediție a concursului studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)”. Patru echipe alcătuite din trei sau patru studenți vor concura în cadrul unei competiții de natură tehnică, menită să testeze și să valideze abilitățile de dezvoltare hardware și software câștigate, creativitatea în lucrul cu noile tehnologii interactive ale momentului, precum și per­­se­­verența de a realiza, într-un timp li­mitat, aplicații tehnice performante.

Tema concursului din acest an constă în dezvoltarea unei aplicații pentru crearea de noi experiențe interactive pentru vizitatorii unor expoziții muzeale. În acest scop, echipele vor folosi dispozitive smartwatch dotate cu GPS, ecran tactil și senzori de mișcare care au fost asigurate pentru acest eveniment de către organizatori. Tema este inspirată de colaborarea pe care mai mulți membri ai Facultății de Inginerie Electrică și Stiința Calculatoarelor din cadrul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava o prefigurează cu Muzeul Bucovinei din Suceava, în vederea oferirii de noi experiențe interactive vizitatorilor în momentul parcur­gerii expozițiilor. Dificultatea acestui concurs este dată și de timpul limitat  (25 de ore) pe care echipele de studenți îl vor avea la dispoziție pentru finalizarea proiectelor proprii. Un juriu alcătuit din trei invitați din partea Muzeului Bucovinei din Suceava, OSF Global ­Ser­vices și Assist Software va evalua ca­pa­­citatea studenților de a propune soluții eficiente și creative pentru tema propusă.

Echipa de organizatori, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, vede în această competiție răspunsul pe care Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava îl dă eforturilor manifestate în plan internațional pentru derularea celebrelor evenimente de tip „hackathon” prin măsurarea unei noi mărimi fizice a dezvoltării în domeniul IT, și anume creativitatea tehnică pe unitatea de timp. Sponsorii concursului din acest an sunt Assist Software, OSF Global Services  și Global Design. (A.I.)