Teatrul Studențesc Fabulinus Suceava a câștigat Marele Premiu la „ActFest” Galaţi

În perioada 16-17 mai a.c., trupa de teatru a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și a Casei de Cultură a Studenților Suceava a participat la cea de-a XI-a

ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc Contemporan – ActFest Galaţi, alături de trupele de teatru afiliate caselor de cultură studențești din București, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia şi Galați.
Studenţii suceveni au prezentat două spectacole: „QLANGEREALĂ”, de George Cocoş, şi „Ordinea în care a plans Ruxandra”, de Eliza Păuna, ambele în regia lui Cosmin Panaite, iar prestaţia lor a fost foarte apreciată de juriul festivalului-concurs, trupa Fabulinus obţinând patru premii importante.
Astfel, Marele Premiu al Festivalului a revenit spectacolului „QLANGEREALĂ”, iar
premiile pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal au fost obţinute de către Natan Ciubotari, respectiv Gabriela Opria, pentru interpretările lor din acelaşi spectacol.
De asemenea, George Cocoş, autorul dramatic al piesei, a fost premiat pentru cel mai bun text de teatru.
După întoarcerea acasă, pe 19 mai, tinerii actori au oferit o reprezentație a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra” în cadrul Festivalului Internaţional Zilele Teatrului „Matei Vişniec”, ediţia a VIII-a.
Activitatea trupei de teatru studenţesc sucevene va continua cu o nouă reprezentaţie a spectacolului „QLANGEREALĂ”, programată miercuri, 22 mai, de la ora 19.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”. Intrarea la spectacol va fi liberă.
Ulterior, pe 28 mai, de la 14.00, Teatrul Studenţesc Fabulinus va susţine o reprezentaţie a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra” pe scena Casei de Cultură din Fălticeni, cu ocazia aniversării a 100 de ani de existenţă a Colegiul „Vasile Lovinescu”.
Anul universitar 2023-2024 este cel mai fructuos din activitatea de până acum a Teatrului Studenţesc Fabulinus, trupa oferind publicului său nu mai puţin de 25 de reprezentaţii.