Premii USV la ECOTROPHELIA 2023

În perioada 15-17 iunie 2023, trei echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la cea de-a IX-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia, care s-a desfășurat la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România.
Studenții participanți au prezentat trei produse alimentare, după cum urmează: echipa InnoCandy, formată din studenții Boldea Andrei, Toma Andrei, Preda Ionuț, Dobrincu Sabina, Colnicianu Ana, coordonați de șef lucr. dr. ing. Amelia Buculei, a dezvoltat praline fără zahăr cu afine, zmeură, soc, răchițele și coacăze; echipa JulfFit, formată din studenții Balla Klausz, Ceomeică Emilia, Tofan Alina, Cârșmariu Georgian și Monor Vlad, coordonați de șef lucr. dr. ing. Anca Gâtlan și asist. univ. dr. ing. Florin Ursachi, a dezvoltat un baton proteic vegan bazat pe reinterpretarea julfei tradiționale, iar echipa Color-gris, formată din studenții Harasemiuc Bianca, Miron Alexandra, Loghin Raluca, Agafiței Sabrina, Ababei Valentin, coordonați de șef lucr. dr. ing. Sergiu Pădureț, a dezvoltat un mix de grisine bazate pe subproduse din industria alimentară.
Echipa InnoCandy a obținut premiul al III-lea, iar echipa JulfFit a obținut premiul Food Taste Award din partea companiei Expergo România. Juriul competiției a fost format din specialiști din industria alimentară din România.