LABORATOR DE CERCETARE PENTRU ANALIZA CALITĂȚII, SIGURANȚEI ȘI IDENTIFICAREA FALSIFICĂRII ALIMENTELOR, LA SALCEA

Societatea Parcuri Industriale Bucovina implementează la Salcea, în apropierea Aeroportului Internațional, proiectul laboratorului de cercetare pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoșani.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul de specializare inteligentă Bioeconomie a Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, prin dezvoltarea unui laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor și prin diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului. Valoarea totală a proiectului este de 4.379.531,57 lei, din care 2.582.780,97 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, 2.195.363,83 lei fiind co-finanțarea Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operational Competitivitate, iar 387.417,14 lei fiind co-finanțarea Guvernului României, perioada de implementare a proiectului fiind 25.10 2022 – 31.12.2023. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității de cercetare, dezvoltare și inovare, valoarea totală fiind de 4,3 milioane lei, cea mai mare parte fonduri europene.

Președintele Consiliului Director al Asociaţiei Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani, prof.univ.dr. ing. MIHAI DIMIAN, a adus amănunte despre componentele microbiologică, fizico-chimică și de analize genetice ale laboratorului.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. VALENTIN POPA, a precizat că instituția pe care o conduce a contribuit la acest laborator cu tot ce a avut mai bun în industria alimentară.