Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat sâmbătă, 13 mai 2017 cea de a VI-a ediție a competiției pentru crearea de produse alimentare inovative ECOTROPHELIA – faza locală. Competiția s-a adresat tuturor studenților înscriși la programele de studii de licență, masterat și doctorat.
Acest concurs a avut scopul de a încuraja creativitatea studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător.
Edițiile din anii 2013, 2014 și 2016 ale competiției naționale au fost câștigate de echipe de la Facultatea de Inginerie Alimentară a universității sucevene. Câștigătorii din anul 2016 au reprezentat România la faza internațională desfășurată la Paris, în Franța. Anul acesta, faza națională a competiției ECOTROPHELIA ROMÂNIA se va desfășura la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în luna iulie, iar faza internațională va fi organizată la Londra, în luna octombrie.
Alexandru Buchi alături de echipa sa formată din studenții Sîrghie Loredana- Elena, Bejinariu Mariana-Violeta, Iloaei Ecaterina-Flavia, Apetrei Ovidiu-Marian, Buţerchi Alexandru au câştigat marele premiu, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei care a avut loc la Paris, fiind coordonați de către conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija.
Anul acesta, Alexandru Buchi a câștigat pentru a doua oară consecutiv etapa locală a concursului Ecotrophelia alături de alți colegi ai săi de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Produsul cu care vor participa la faza națională de anul acesta este o înghețată cu magiun de dovleac cu un conținut de grăsime mai scăzut și fără adaos de zahăr.
Mai multe informații despre competiția Ecotrophelia aflați din interviul de mai jos, acordat de către masterandul Alexandru Buchi.