Conferință internațională Herta Müller și Paul Celan la USV

 

În perioada 19-23 mai, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin Colectivul de Germanistică al Departamentului de Limbi și Literaturi Străine, organizează conferința Herta Müller și Paul Celan. Herta Müller este o scriitoare româno-germană, originară din România, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, iar Paul Celan a fost poet și traducător de limba germană, evreu originar din România, născut la Cernăuți. Alături de conf. dr. habil. Raluca Dimian, din comitetul de organizare al conferinței fac parte prof. dr. Bettina Bannasch, de la Universitatea din Augsburg, prof. dr. Peter Rychlo și prof. dr. Oxana Matiychuk, de la Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Pe lângă organizatorii conferinței, prezentări despre cei doi autori de limbă germană din România vor fi susținute de prof. dr. Raluca Rădulescu (Universitatea din Bucuresti), prof. dr. Ovidiu Morar (USV), conf. dr. Cosmin Dragoste (Universitatea din Craiova), drd. Alina Ujeniuc (USV). Totodată, unsprezece studenți ai Universității din Augsburg, cinci studenți ai Universității din Cernăuți și unsprezece studenți ai USV vor participa la discuții pe baza textelor literare selectate din operele Hertei Müller și ale lui Paul Celan. Conferința internațională Herta Müller și Paul Celan este organizată de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Universitatea din Augsburg și cu Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuți.

Prima parte a manifestării se va desfășura în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” din corpul D al USV, iar a doua parte, la Centrul de Pregătire și Formare Continuă al USV din Vatra Dornei.