Concert de colinde organizat de Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava

768721maxim

Duminică, 18 decembrie, de la ora 16:00 în sala de protocol a Gării Burdujeni, va avea loc concertul de colinde „Sloboză-ne, gazdă-n casă,/ Și primiți colinda noastră!” organizat de Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava.

Intrarea la concert este liberă.

Evenimentul va fi organizat în două părți, conform spuselor organizatorilor.
În prima parte vor concerta Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanul”, dirijor: Arhidiacon Ilie Leonte; Nicolae Vieru – interpret de muzică populară; Corul de copii al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Burdujeni – dirijor Dumitru Malion; Corul „ATENEU” – Botoșani, dirijor: Cornel Palade; Corul Parohiei „Sfântul Andrei” Burdujeni, Suceava, dirijor: Victor Andriuc; Corul „Bucovina” al Oastei Domnului, Suceava – dirijor: Ioan Barbă.

În partea a doua a spectacolului, va avea loc o scenetă despre Nașterea Domnului interpretată de copii din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, coordonatori: Daniel și Corina Târziman.

Evenimentul are și un scop caritabil conform spuselor Preotului Cristian Turenschi:

„Ne dorim să putem acoperi parțial o parte din cheltuielile cu investigații și tratament medical pentru Sebastian Pricope. Acesta încă luptă cu diagnosticul primit în luna mai a acestui an : Leucemie acută limfoblastică cu precursor B. Când toți copiii asemeni lui visează la cadourile mult dorite,  invitați prieteni,  multă joacă și un tort cu personajele favorite, singura dorință a lui Sebastian este să nu mai vadă medici, să termine tratamentul și să ajungă acasă, iar cuvintele sale îi inundă mamei ochii de lacrimi de fiecare dată. Sebastian poate avea șansa de a se face bine, de a-și trăi copilăria în liniște, înconjurat de prieteni dragi, de a se juca și alerga fără griji și de a se bucura de clipe minunate în viață. Stă în puterea noastră să îl ajutăm”.

Acest eveniment are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.