Într-un comunicat de presă al instituției academice sucevene se arată că OSF Global Services şi-a adus contribuția la îmbunătățirea programelor de învățământ printr-o acţiune de sponsorizare cu echipamente de calcul, în valoare de peste 25.000 lei, pentru Facultatea de Inginerie Electrică și Știință a Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, solidificând astfel relația dintre OSF şi Universitate.
Echipamente sponsorizate de OSF Global Services utilizate în Laboratorul de Programarea aplicaţiilor mobile
Sediul din Suceava al OSF a început programul de sponsorizare a USV în anul 2008, cu ocazia Concursului internațional „Hard & Soft” și, de atunci, a continuat să sprijine Universitatea cu diferite inițiative. În acest an, OSF a livrat echipamente hardware destinate pregătirii studenţilor.
„90% dintre angajaţii noștri de la sediul din Suceava au studiat la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, de aceea este natural pentru noi să fim foarte aproape de ei“, spune Alex Guriuc, Mobile Division Director la OSF Commerce. „Este o situație în care ambele echipe câștigă.“
OSF şi USV colaborează și în ceea ce privește recrutările de personal. Astfel, membrii echipei OSF sunt adesea invitați să ia cuvântul la evenimente şi conferințe sau să participe la examenele de licență, astfel încât să își facă o imagine clară asupra studenților performanți.
“Ceea ce învaţă la Universitate este esenţial, dar nu poate acoperi 100% din ceea ce cere piaţa”, completează Alex Guriuc. „Datorită faptului că noi suntem aproape de ei, studenţii înţeleg mai bine ceea ce trebuie să facă pentru a avea succes în acest domeniu.“
OSF organizează, de asemenea, evenimentul OSF Open Days, o dată sau de două ori pe an, pentru a se întâlni cu studenții și a le prezenta noutăţile din cadrul companiei, programele și ofertele de muncă. OSF și USV organizează, de asemenea, un Hackathon anual care, în anul 2016, a atras 50 de concurenți. Pentru 2017, se preconizează că acest eveniment va beneficia de o participare şi mai numeroasă.
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este încrezătoare că, în viitorul apropiat, asemenea exemple de susţinere a procesului de formare a viitorilor specialişti, venite din partea mediului de afaceri, se vor multiplica.